De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Angst – Er zit een luchtje aan..

Posted by Edwin Selij On mei - 3 - 2010

Angstzweet van mensen heeft een specifieke geur, die ervoor zorgt dat personen in de directe omgeving ook tekenen van angst gaan vertonen. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond met het zweet van skydivers.

De onderzoekers van Stony Brook University in New York depten ‘ angstzweet’ van de oksels van 40 mensen die op het punt stonden om voor het eerst een skydive te maken. Ook verzamelden ze zweet van hardlopers die op een loopband stonden.

Uiteindelijk lieten de wetenschappers een grote groep proefpersonen ruiken aan de verschillende zweetmonsters, terwijl er op hetzelfde moment een scan van hun hersenen werd gemaakt.

Angstcentra

De chemische stoffen – oftewel feromonen – in het lichaamsvocht van de skydivers bleken een specifieke uitwerking te hebben op het brein van de proefpersonen. De mensen die roken aan het angstzweet, vertoonden een opvallend grote activiteit in de amygdala en de hypothalamus, twee hersendelen die bekend staan als de angstcentra van het brein.

Wanneer deelnemers aan het experiment echter roken aan het hardloperszweet, was er niets bijzonders te zien op hun hersenscans. De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het Britse tijdschrift New Scientist.

Besmettelijk

Volgens de wetenschappers bewijzen hun bevindingen dat de geur van angstzweet aanstekelijk werkt. Het onderzoek duidt erop dat emotionele stress letterlijk besmettelijk is. Zou het dan ook zo zijn dat het andersom werkt?

Positief

Wanneer je je goed gaat voelen, dan is de kans groot dat dat ook besmettelijk gaat werken. Dat is waar het om gaat. Je kan de hele dag denken aan angstige dingen, maar wat houdt je tegen om te gaan denken aan leuke dingen? Het denken eraan gaat ervoor zorgen dat je een heel ander leven gaat krijgen. Verbeeldingskracht is enorm sterk en kan jou helpen om de verandering te gaan maken die je wilt maken.

Hoe wil je zijn? Heb je daar een beeld bij? Wat ben je aan het doen? Merk je dat je lichaam er op reageert? Je kan zelfs denken aan sporten en zo je spieren opbouwen. Echt waar! Kan je daardoor ook meer vrijheid gaan ervaren? Zeker! Denk er zoveel mogelijk aan en dan gaat het je lukken. Het duurt even maar de beloning is groot. Twee dagen intensieve training is vaak al genoeg.

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

Leave a Reply

    Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467