De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Angst? Verander je Zelfbeeld!

Posted by Edwin Selij On maart - 8 - 2010

Het zelfbeeld van mensen met angsten is vaak laag. Te laag. Nu moet ik zeggen dat het zelfbeeld van veel mensen een stuk hoger mag. Daar gaat deze E-Zine over met uiteraard een leuke oefening.


Zelfbeeld en Imago

Je imago is het beeld dat anderen van jou hebben. Het geeft dus aan hoe anderen over je denken. Iedereen die je kent of die je ontmoet hebt zal een bepaald beeld van je hebben. Hoe beter zij jou kennen hoe preciezer het beeld is dat zij over jou hebben.


Een beeld heb jij ook van anderen. Ook heb je dat van jezelf en dat is jouw zelfbeeld. Dat beeld bepaalt hoe jij jezelf ziet en dus ook hoe jij je gedraagt. Zie je jezelf als saai dan zal je je niet gauw mengen in gezelschap. Wat zou er gebeuren als je dat veranderde?


Veranderen van zelfbeeld

Je zelfbeeld veranderen is leuk om te doen. Hoe zie jij jezelf? Denk eens aan jezelf en let op wat je ziet. Hoe ziet dat eruit? Kan het beter? In mijn optiek kan het altijd beter. Het kan goed zijn, maar dan kan het ook uitstekend worden, toch? Dat gaan we doen.


1. Denk aan hoe je er nu uitziet


Wanneer je dat doet denk dan aan het beeld wat je ziet. Zie jezelf in de staat waarin je nu bent. Kijk ernaar en schuif het dan even aan de kant.


2. Hoe wil je jezelf zien

Maak een nieuw beeld. Hierin zie je jezelf hoe je zou willen zijn. Maak dit beeld helemaal te gek.


3. De wissel

Schuif dan dat beeld aan de kant en zie het oude beeld weer voor je. Plaats in de rechteronderhoek het nieuwe beeld. Klein, donker en vaag. Nu wissel je heel snel de beelden af. Het kleine, nieuwe beeld komt heel groot voor het oude beeld te staan. Het oude beeld wordt klein.


Doe dit heel snel achterelkaar. Ongeveer 5 tot 8 keer. Denk nu aan jezelf en merk dat het veranderd is. Dit vergt misschien enige oefening maar het is het waard. Jouw zelfbeeld kan je maken of breken. Je gaat er nu voor zorgen om het te maken.


Training

Ik geef hier veel aandacht aan in de groepscoaching. Niet alleen train ik je in het angstvrij zijn, ik train je ook in het meer liefhebben van jezelf. Angstvrij is niet genoeg, je wilt je ook iedere dag steeds beter gaan voelen. Het is jouw geboorterecht om de ruimte in te nemen en ik ga je dat leren in twee levensveranderende dagen. Liefde naar jezelf toe is essentieel voor de verandering. Dat ga je leren in twee dagen.

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

One Response to “Angst? Verander je Zelfbeeld!”

Leave a Reply

    86261 Carlisle Station. 26-05-1995Lancia Delta HF Integrale Gr.A....Colle del Sestriere..Edinburgh castle2019-06-20_09-11-11