De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Angst? Wees weer Kind

Posted by Edwin Selij On april - 10 - 2010

Zelf heb ik vier kleine kinderen en als ik naar ze kijk, dan benijd ik de manier waarop ze in het leven staan. Die onbevangenheid, onbevreesdheid en lef om dingen te ondernemen. Het is die kracht waar ik graag naar kijk en dan bij mezelf denk dat we dìe kracht eigenlijk missen. Het plezier in het leven en de emoties op de juiste tijd en de juiste plaats voelen en echt ervaren. Kleine kinderen uiten zich naar buiten toe zoals ze zich van binnen voelen. Dit in tegenstelling tot veel volwassenen, die het tot kunst hebben verheven om non-verbaal iets anders te laten zien dan dat ze van binnen daadwerkelijk voelen.


Hoe doen die kinderen dat toch en hoe deden wij dat dan vroeger? Vaak zijn we die momenten vergeten en herinneren we ons alleen vaag, misschien van een foto, bepaalde situaties. Onze ouders vertellen ons natuurlijk wel de nodige dingen, maar bij dat specifieke gevoel kunnen we toch niet echt meer komen. De ouders zijn natuurlijk ook veel dingen vergeten, maar kijk maar eens naar die 2/3 jarigen en je weet weer hoe jezelf was. Lichamelijk vele malen zwakker, maar een energiehuishouding waar menigeen met bewondering naar zou kunnen gaan staan kijken.


Nogmaals, hoe kan dat eigenlijk? We weten het antwoord zelf. Kinderen hebben geen zorgen, niet al die plichten, verwachtingen waar ze aan moeten voldoen, nog niet die beperkende gedachtegang en realiteit, toch?


Waar zijn we dat kwijt geraakt, dat speelse, die verwondering van het leven. Als we dat terugkrijgen, het plezier, krijgen we ook die energie weer terug. Dat is zo belangrijk want dat doet depressies, angsten, onzekerheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. In de groepscoaching gaan we dat plezier weer terugkrijgen en dat betekent dat we eigenlijk weer echt kunnen leven. Wat je ook voor problemen hebt, het is oplosbaar. Een situatie heeft geen betekenis, alleen de betekenis die wij eraan geven. Wij geven een emotie bij die situatie en die emotie is eigenlijk het probleem. En die emotie is oplosbaar.


Met de technieken die je leert op die dag kan jij in de week daarna je leven helemaal omdraaien in de richting die jij wilt. Daarna zien we elkaar terug en zetten we de puntjes op de I. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn en je kan de lente tegemoet gaan met een kracht die je nu nog niet voor mogelijk houdt. Kies voor jezelf en voor je vrijheid, schrijf je nu in voor de groepscoaching

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

Leave a Reply

    Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467