De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Angstvanger

Posted by Edwin Selij On april - 30 - 2009

Vanavond heb ik zitten kijken naar de angstvanger. Uiteraard. Het is tenslotte een collega. Ook wilde ik weten welke methodes hij gebruikt. Hypnose en NLP.

Die methodes gebruik ik ook alleen minder dramatisch. Het leek mij soms wel wat op een fast forward exposure-therapie. Nu weet ik niet hoe lang hij met die mensen bezig is geweest. Dat wordt natuurlijk niet precies weergegeven.

Het resultaat was prima en dat was ook logisch. De methodes die hij gebruikt werken ook fantastisch. Jammer vind ik wel dat het allemaal zo dramatisch wordt gebracht. Het kan veel makkelijker en mensen hoeven niet in paniek te raken. Een beetje NLP-er zorgt ervoor dat de angst eerst helemaal weg is en dan pas wordt iemand geconfronteerd.

In dit programma niet en men wordt ‘gedwongen’ om er doorheen te gaan. Natuurlijk werkt het. Wat zou jij doen als jij je opgegeven had en stond voor een draaiende camera? Precies. Je wilt niet af gaan en zorgt ervoor dat het gaat werken. Prima, alleen het kan veel makkelijker.

Als fobiedokter krijg ik ook vaak met die angsten te maken en heb af en toe wel achter mijn oren gekrabt. Het kan makkelijker al vind ik wel goed dat deze kant nu wel eens belicht wordt. Het mag van mij ook meer en vaker…

Hieronder kan je je opgeven voor de nieuwsbrief waarin je dan veel tips en trucs in je mailbox krijgt. Dit is geheel veilig omdat ik jouw gegevens nooit zal delen met derden.

Voornaam:
Achternaam:
Email:
eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

4 Responses to “Angstvanger”

  1. Aline zegt:

    I think you’ve just captured the answer peftecrly

  2. Great insight! That’s the answer we’ve been looking for.

  3. IJWTS wow! Why can’t I think of things like that?

Leave a Reply

    Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467