De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Angstvrij is niet genoeg

Posted by Edwin Selij On april - 27 - 2010

Ik kreeg deze week een aantal mailtjes van mensen die de groepscoaching hebben gevolgd. Hier wat korte reacties. De uitgebreide reacties kan je lezen op mijn website.

“Er is een compleet nieuwe identiteit ontstaan en mijn nachtmerries zijn compleet verdwenen. Ik voel mij een ander mens”

“Ik had je niet eens verteld dat ik ook een angst voor injecties had, toch is het weg, ongelooflijk”

“Alles gaat makkelijker en ik voel mij zeer goed over mezelf. Wat een verschil”

Geweldig dat die mensen meer kwaliteit ervaren in hun leven. Daar gaat het namelijk om. Dat is de ‘truc’ naar een angstvrij leven.

Iets nieuws

Voor jaren geleden was het mijn doel om de angst op te lossen. Nu is dat niet meer de hoofdzaak in mijn trainingen. Dat klinkt misschien gek omdat angstvrij zijn wellicht voor jou het belangrijkste doel is. Toch heb ik ontdekt dat vrij zijn van angst niet genoeg is. In mijn trainingen is angstvrij zijn bijzaak. Ik zal uitleggen waarom.

Vrijheid

Wat ga je doen als je geen problemen meer hebt? Misschien heb je wel eens gemerkt dat je verlost was van problemen. Hoe lang duurde dat? Ik weet zelfs bijna zeker dat je opgelucht was dat je ze weer had. Al was het maar voor een moment. Weet je waarom? Structureel was er niets veranderd. Je deed nog exact hetzelfde en daar horen de problemen bij.

Toen ik nog gericht was op het verhelpen van angsten merkte ik dat mensen er weer naar op zoek gingen. Onbewust uiteraard. En wie zoekt gaat vinden. Waarom deden ze dat. Dat was een vraag die mij heel lang bezig heeft gehouden en vorig jaar ontdekte ik het antwoord. Dat heb ik uitgebreid getest en daardoor ligt nu de focus van mijn training minder op het oplossen van angst.

Nu ligt de focus op wat je werkelijk wilt. Wanneer je dat weet verdwijnt de angst haast als vanzelf uit jouw wereldmodel en sla je meerdere vliegen in 1 klap. Hoe je dat doet? Het is vrij makkelijk.

Wat wil je niet meer?

Daar heb je wellicht nu al direct een antwoord op, toch? Stel je voor je wilt geen vliegangst meer. Wat wil je dan wel? Overal waar je je aandacht op richt groeit. Richt je dus je aandacht op angst, dan krijg je daar meer van. Ik wil geen angst zorgt er juist voor dat je meer angst krijgt. Om die zin te begrijpen moet je namelijk het woord angst begrijpen. Dat woord heeft direct effect op jouw onwillekeurig zenuwstelsel en dat reageert met…juist…angstgevoelens.

Wat wil je dus wel? Ontspannen vliegen, plezierig boodschappen doen of in alle vrijheid lekker autorijden. Dat wil je wel. Wanneer je je daar meer op gaat focussen krijg je daar meer van. Doe dat maar en je gaat merken dat het echt een wereld van verschil gaat maken.

Training

Dat vergt training. Het hoeft niet lang te duren wanneer je je toestaat om te investeren in jezelf. Investeren in jezelf is zeer waardevol omdat het meer kwaliteit brengt in je leven. Een van de beste investeringen is de tweedaagse groepscoaching, want het gaat een stuk sneller. Je leert niet alleen angstvrij te zijn maar ook jezelf te conditioneren naar meer geluk, vrijheid, lef en zelfvertrouwen. Wil je dat? De volgende is op een zaterdag en dat is misschien voor meer mensen haalbaar. Schrijf je dus direct in als je erbij wilt zijn. Vol is helaas echt vol. Klik hier!

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

Leave a Reply

    Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467