De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Gebruik andere woorden

Posted by Edwin Selij On maart - 2 - 2011

Een baby krijgen is meer zenuwslopend dan het ondergaan van een operatie, zo blijkt uit een groot onderzoek naar angst bij Britten. Een verrassend resultaat uit de studie is dat zowel mannen als vrouwen de bevalling de meest angstaanjagende ervaring van hun leven vinden.

De eerste dag bij een nieuwe baas staat overigens op de tweede plaats. Maar ook de liefde zorgt voor heel wat stress, want een huwelijk en de aankoop van een eerste huis samen scoren ook hoog op de lijst, respectievelijk een derde en een vijfde plaats.
Op nummer vier staat een operatie, op nummer zes het verliezen van de maagdelijkheid. De dreiging van een ontslag, gevolgd door een ontmoeting met de schoonouders, de allereerste kus en het verlaten van het ouderlijk huis, is menigeen ook niet in de koude kleren gaan zitten.

Dat is nogal een lijstje

Een verbazingwekkend lijstje vind je niet? Toch als je er over nadenkt zijn het allemaal stappen geweest richting verantwoordelijkheid en beslissingen nemen. Dat veroorzaakt altijd een gevoel van angst. Maar is dat wel terecht?

Een beter woord..

Spannend zou een beter woord zijn of een opgewonden gevoel. Wanneer je het namelijk een label geeft als angst komen daar direct ook andere dingen bij. Misschien is het wel enthousiasme.

Wat goed is om te doen wanneer je een naar gevoel hebt, is om dat gevoel een ander woord te geven. Bijvoorbeeld:

‘Wow wat voel ik mij opgewonden’

Is anders dan ‘Oh ik word bang..’

Voel je dat?

Ga meer andere woorden gebruiken en zet ze op mijn blog. Zo inspireer je ook anderen tot het gebruiken van nieuwe woorden. Heb je een woord? Post hem hieronder en breng dit bericht onder de aandacht van iedereen die je kent!

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

3 Responses to “Gebruik andere woorden”

 1. Bert zegt:

  ik ben ook vaak bang dat ik niet weet wat ik moet vertellen tegen een ander ik ben dan vaak alleen uit angst dat de mensen mij niet mogen groeten bert wilhelmy damsté

 2. Karl sobora zegt:

  het is geen ankst ma verlegen om gene worte te vinden om te beginen!

 3. Dave zegt:

  @BERT
  @KARL SOBORA

  Allebei bang en automatisch verlegen in gezelschap. Weet dan niet wat je moet vertellen en zijn de woorden niet te vinden om uberhaupt te beginnen.

  Verander het bijvoorbeeld eens in:
  @BERT “..ik weet niet wat ik moet gaan ZINGEN tegen een ander”
  en
  @KARL “..verlegen om gene worte te ZINGEN om te beginen!”

  Probeer creatief te zijn om zelf woorden te veranderen. Dan wordt het meer eigen en is het makkelijker te oefenen.

  En dat geldt nog steeds: Oefening Baart Kunst!

  Veel Suc6!
  Dave.

Leave a Reply

  Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467