De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Liefde is waarheid, Angst is een leugen

Posted by Edwin Selij On juni - 18 - 2010

Wanneer je angst hebt is het goed om te weten dat er drie tegenhangers zijn van angst. Als je die meer gaat voelen in je leven word je angstvrij. Het zijn de kernwaarden van mijn behandelwijze. Graag wil ik die aan je meegeven.

Dit zijn ze:

1. Moed

De eerste is moed, lef of durf. Er is lef voor nodig om gewoon datgene te doen wat je wilt doen. Het druist tegen je gevoel in soms. Iedereen kent angst en iedereen die een onderneming heeft weet dit. Soms moet je gewoon je angst opzij schijven om bijvoorbeeld die belangrijke presentatie te geven. Daar is lef voor nodig en met genoeg lef verdwijnt de angst.

Het is niet makkelijk om te doen maar het kan veel opleveren. Het is een kernwaarde van mijn behandelwijze. Ik wil dat mensen weer het lef krijgen om te kijken en rechtop te lopen en de ruimte in te nemen. Daar is lef voor nodig, maar het levert ook lef op en meer…Het levert namelijk ook de volgende belangrijke tegenhanger op. En dat is…

2. Vertrouwen

Wanneer je vertrouwen hebt en voelt, dan is er ook geen angst. Als je er op vertrouwt dat het goed gaat dan is de kans klein dat er iets gebeurt. Dan heb ik het wel over een gevoel en niet over een idee. ‘Ja hoor ik heb er alle vertrouwen in’ en dan het gevoel hebben dat het totaal de mist in kan gaan, is incongruent en niet wat ik bedoel. Vertrouwen is een zeker weten. Dat zorgt er voor dat er geen angst meer is. Het is een nog sterkere tegenhanger van angst.

Er is echter nog een sterkere tegenhanger. De ultieme tegenhanger van angst. Dat is…

3. Liefde

Liefde is de complete tegenhanger van angst. Er is lef voor nodig om liefde te voelen. Er is ook vertrouwen voor nodig om lief te hebben en te voelen. Wanneer je jezelf liefde kan geven, ook op die plekken waar je angst voelt, dan gaat het oplossen. Want denk eens mee, waar hoef je nu bang voor te zijn? Natuurlijk kan je wellicht heel veel dingen bedenken, maar ik wil dat je eens heel diep naar binnen gaat. Stel steeds maar de vraag waarom

Waarom ben ik hier bang voor?

Waarom om die situatie?

Waarom, waarom ,waarom.

Op een gegeven moment kom je op een punt dat je het eigenlijk niet weet en dat klopt ook. Dat is een diepe waarheid.

Onthoud dit: ‘Liefde is waarheid, Angst is een leugen’

Dit zijn de kernwaarden van mijn behandelwijze. Ben je geïnteresseerd om de groepscoaching te volgen? Twee dagen intensieve training is vaak genoeg om weer vrijheid te ervaren. Gun jezelf het kado van vrijheid.

De E-Zine

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips ontvangen om met jouw angst te breken? Schrijf je dan in voor de E-Zine. Dit is geheel veilig omdat je je ten alle tijden uit kan schrijven en jouw gegevens nooit gedeeld worden met derden. Ook ik houd niet van spam!

Voornaam:
Achternaam:
Email:
eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

2 Responses to “Liefde is waarheid, Angst is een leugen”

  1. Mooi verwoord. Echter niet altijd makkelijk om in praktijk te brengen.

  2. Mooi verwoord. Echter niet altijd makkelijk om in praktijk te brengen.

Leave a Reply

    DSC_8831D35_0995UntitledAugust 24, 20192