De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Presentatieangst | Reactie op de groepscoaching

Posted by Edwin Selij On november - 23 - 2010

Beste Edwin,

Hierbij wil ik een heugelijk feit met jou delen, en dan wel het volgende. Ongeveer een maand geleden is er iets onbegrijpelijks gebeurd. Ik kan niet vertellen wat precies omdat ik zelf niet weet wat er gebeurd is. Maar wat ik wel weet is dat ik sindsdien totaal geen angst meer ken waarvan ik last had. Spreken in het openbaar. Ik ben hiervoor begin januari van dit jaar bij jou geweest en heb twee dagen groepscoaching gehad. Zoals je in de onderstaande mailtjes kunt lezen, heb ik in mei nog een dip gehad. Ik had en heb nog steeds alle tips en trucs die jij ons leerde in mijn hoofd…maar de knop was nog niet helemaal om.

Sinds een maand dus wel! En dat is voor mij totaal niet te bevatten, maar ik ben er wel ongelooflijk blij en gelukkig door en dat straal ik ook iedere dag uit.

Vorige week vroeg een collega mij om wat aan zijn klas te vertellen over mijn werk op het stagebureau. Dit moest de week daarop gebeuren. Normaal gesproken had ik wel ja gezegd, maar het niet gedaan..en was ik op het tijdstip dat ik de voorlichting zou moeten geven ‘heel erg druk’ met andere zaken of nergens te bekennen. Puur uit angst, angst van het niet kunnen en in paniek raken.

Nadat mijn collega deze vraag stelde vorige week, heb ik dus een week de tijd gehad …en ik heb geen moment gedacht “ik kan het niet’
Ik had er gewoon zin in? Heb bewust geen tekst en toespraak voorbereid ‘alles globaal weten en vertellen is beter’ heb ik van jou geleerd!
Gisteren ben ik de klas binnengestapt en het ‘angstgevoel’ is compleet uitgeschakeld!! Wat ik daardoor heb kunnen doen was;
Panoramisch kijken, letten op details (horloges, schoenen etc) het ging een half uur lang perfect! En dat voor een groep van 25 man inclusief 3 collega’s die niet hadden aangekondigd dat ze erbij zouden zitten. Het maakte me geen klap uit wie er allemaal zaten :)
Na afloop kreeg ik een applaus???!! Dit had ik nooit durven dromen, echt niet.

Heerlijk gevoel en een zeer bijzondere ervaring. Ik wenste dat ik tien jaar geleden al bij je was geweest. Want er is nu een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen. Ik kan eindelijk een opleiding gaan volgen zonder me druk te maken om een presentatie die ik zal moeten geven of om een voorstelrondje waar ik het voorheen al doodsbenauwd van kreeg.

Edwin, je bent geweldig! Ik hoop dat je nog veel meer mensen kunt helpen..want irreƫlle angst is echt een leugen.

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

Leave a Reply

    Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467