De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Trilangst

Posted by Edwin Selij On december - 7 - 2009

Trilangst is een veelvoorkomende sociale angst. Als je alleen bent dan heb je er geen last van. Ben je met meerdere mensen dan kan het gebeuren. Trillen.

Net als alle andere sociale angsten kan het ineens ontstaan en verergeren. Medicijnen onderdrukken het beven maar echt helpen doet het niet. Wat helpt dan wel?

Trilangst heeft twee oorzaken. De eerste is een verkeerde manier van drinken. In plaats van je arm bij je lichaam te houden, gebruik je de schouders om te drinken. Je drinkt als het ware met een zijwaartse beweging. Vaak ook beweeg je je hoofd naar voren. Dat hoeft niet. Leer het af door bewust je arm bij je te houden en je hoofd niet te bewegen. Beweeg alleen je arm omhoog zodat je hand naar je mond gaat. Dat maakt drinken meer ontspannen, toch?

De tweede oorzaak is de focus. Het kopje koffie is het enige nog waar je op let. Het vult je hele beeld op en dat is funest. Dat mag je afleren door om je heen te blijven kijken als je drinkt. Kijk even naar het kopje en als je het oppakt kijk je om je heen. Heb het lef maar want je kan het. Er gebeurt niets. Werkelijk niet. Kijk om je heen en vergroot je wereld zodat er geen spierspanning onstaat en trillen verdwijnt als vanzelf.

Uiteraard leer ik je dit grondig in de groepscoaching. Heb je hier last van? Dan is de groepscoaching de beste oplossing. Kijk hier voor meer informatie.

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

Leave a Reply

    CampingNeko y ToraNational ZooIMG_20190821_085016378_HDR