De Fobiedokter

Biedt hulp bij uw angst, fobie en onzekerheden

Wat is de grootste angst

Posted by Edwin Selij On augustus - 9 - 2009

Wat zijn eigenlijk de vijf grootste angsten. Volgens een grote angstenquête onder meer dan 130.000 mensen zijn dat de volgende vijf:

1. Ongeluk van naasten (14.73%)
2. De dood (11.52%)
3. Verlaten worden (7.02%)
4. Eenzaamheid (5.57%)
5. Spreken voor een groep (4.52%)

Misschien zit jouw grootste angst daar ook bij maar misschien wel helemaal niet. Zelf was het voor mij wel verrassend omdat de meeste mensen die bij mij komen een sociale angst ervaren zoals bloosangst, spreken in het openbaar (die staat er wel tussen) of faalangst.

Volgens andere onderzoeken is de grootste angst van mensen die voor de tandarts maar ik denk dat deze enquête wat omvattender is geweest in zijn onderzoek. 130.000 mensen is niet niks en werpt een heel ander licht op wat er speelt onder mensen.

Je ziet bij de eerste vier angsten veel overeenkomsten. Het gaat eigenlijk allemaal om verlies en dat weegt dus blijkbaar heel zwaar. Toch is het goed om te weten dat de angst ervoor irreëel is en daarom ook makkelijk te veranderen is. Natuurlijk wil je niet dat je naasten een ongeluk krijgen, dat lijkt mij logisch maar om er alvast een hele voorstelling van te maken dat het gebeurt is echt overdreven. Maar dat doen mensen wel met angst.

NLP zorgt ervoor, zonder het over de inhoud te hebben, dat je makkelijk en eenvoudig angstvrij kunt raken met een aantal simpele oefeningen. De basistechnieken zijn hier te downloaden, gratis uiteraard.

eKudos Plaats op eKudos (0) MSN Reporter Plaats op MSN reporter Nu Jij Plaats op NuJij

2 Responses to “Wat is de grootste angst”

  1. T zegt:

    Hallo ik krijg als ik doorklik op de basistechnieken steeds een fout melding (pagina niet gevonden ect) Kan je me de technieken toesturen? Thanks

  2. T zegt:

    Ik bedoel de basistechnieken NLP. Ook anderen zijn welkom natuurlijk

Leave a Reply

    Second place (40pts) From the window to the Wally @ DelicataMBA_6313.jpg2019-07-24_04-05-46The Stove Shop, 103 Nelson Street North Hastings Hawkes Bay 4122, (06) 876 4467