De angst om te blozen - Bloosangst (Erythrofobie)

Er zijn verschillende soorten blozen. Er is lichamelijk blozen en emotioneel blozen. Lichamelijk blozen is een lichamelijke reactie op warmte en bijvoorbeeld alcohol. Sommige mensen hebben zowel lichamelijk als emotioneel blozen. Blozen is een onbewuste reactie. U heeft er totaal geen grip op en dat maakt het lastig. Zo kan bloosangst ontstaan.

Een onbewust patroon

U wilt niet blozen, en u wilt vooral niet dat anderen zien dat u bloost. Blozen en bloosangst kan samenhangen met zweten en zweetangst. Het zijn vooral de gedachten die het zo erg maken. Wanneer u afgeleid bent heeft u het namelijk niet.

Hebben veel mensen er last van?

Ja, ongeveer tien procent van de mensen tussen veertien en zestig jaar heeft last van bloosangst of een bloosfobie. Dat is veel. Sommige mensen denken aan een operatie of medicatie. In beide gevallen is dat niet echt een verstandige beslissing. De bloosoperatie heeft vaak als gevolg dat u veel meer gaat zweten waardoor u er een probleem bij hebt. Bij de anti-bloospil is een van de bijwerkingen dat u zelfs rood wordt...Echt waar!

Hoe kan ik dan van mijn bloosangst afraken?

Met de fobiedokter-methode leert u alles weer in perspectief te zien. Dat is namelijk de oorzaak van uw angst. Ook leert u die nare gedachten weg te vagen met een speciale methode. Dit alles is makkelijk leerbaar maar vergt wel wat training.

Bloosangst coaching

Verreweg de beste oplossing is de groepscoaching. 2 dagen training is meer dan voldoende om de knop om te zetten. Ontspannend, humor en informeel. Dat is hoe klanten de groepscoaching ervaren.

 • Hoge slagingskans
 • Goede sfeer
 • Veel persoonlijke aandacht
 •  

  Persoonlijke coaching.
  U komt in 2 sessies voorgoed van uw angst af voor blozen. In 2 sessies van ruim 2 uur coach ik u naar een angstvrij leven.

  Exclusive coaching
  U wilt binnen 4 dagen aan de slag? Geen probleem. Edwin Selij maakt tijd voor u vrij in de avond en zelfs in het weekend.  Reacties:

  Meer reacties...

  Producten: