Faalangst

Iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens last van gehad in meer of mindere mate. Het is een feit dat vaak vanuit onzekerheid de mooiste dingen ontstaan, omdat mensen gedreven worden om zich te bewijzen. Ja, om zich te bewijzen en dan niet naar zichzelf toe, maar naar andere mensen toe en daar ontstaat de faalangst. Het idee dat andere mensen ons beoordelen maakt ons gespannen.

Wat is faalangst?

Faalangst is, zoals de naam al zegt, een angst om te falen of de angst om te mislukken. Op zich is ieder mens onzeker en op bepaalde punten bang om te falen en is dat helemaal niet erg, maar kan juist een motiverende factor zijn. Faalangst is een zeer belangrijke factor om een goede prestatie te leveren. Er is dan ook eigenlijk alleen sprake van faalangst als mensen irrationeel bang zijn om te falen en/of als ze zichzelf blokkeren in plaats van motiveren in geval van angst.

Twee soorten faalangst...

Negatieve faalangst, ook wel de passieve variant van faalangst en daarmee ook de meest voorkomende. Het komt voor bij presentaties en taken die moeilijk lijken te zijn. Onder dergelijke omstandigheden begint u te zweten, gekke gedachten te krijgen, uitstelgedrag te vertonen en hartkloppingen te krijgen. Gelukkig is er adequaat en eenvoudig wat aan te doen.

Positieve faalangst ook wel actieve faalangst genoemd is eigenlijk de tegenhanger. het wordt daarom vaak veel minder als een probleem beschouwt. Het zorgt er juist voor dat de adrenaline die vrijkomt in een spannende situatie optimaal gebruikt wordt. Dat zorgt voor een betere prestatie. Faalangst gebruiken we dan ook verder in de negatieve context.

Is daar wat aan te doen?

Ja en het kan vrij snel en eenvoudig. Omdat ik zelf faalangst heb ervaren weet ik precies hoe u er van af kunt raken. De druk is groot en in deze tijd is er geen plaats voor mislukking. Pieken worden snel dalen en voor je het weet blijft het een dal...

Faalangst gaat ook vaak samen met de volgende problemen: trillen, zweten of blozen. Wellicht herkent u uzelf hier in.

Faalangstcoaching

Verreweg de beste oplossing is de groepscoaching. 2 dagen training is meer dan voldoende om de knop om te zetten. Ontspannend, humor en informeel. Dat is hoe klanten de groepscoaching ervaren.

 • Hoge slagingskans
 • Goede sfeer
 • Veel persoonlijke aandacht
 •  

  Persoonlijke coaching.
  U komt in 2 sessies voorgoed van uw faalangst af. In 2 sessies van ruim 2 uur coach ik u naar een angstvrij leven.

  Exclusive coaching
  U wilt binnen 4 dagen aan de slag? Geen probleem. Edwin Selij maakt tijd voor u vrij in de avond en zelfs in het weekend.

   

     Reacties:

  Meer reacties...

  Producten: