Reacties van mensen en de media

Hoi Edwin,

Hoe maak je een lang verhaal kort? We hebben zoveel gedaan en besproken!

Ik ben de groepscoaching ingegaan met de gedachte ‘’baat het niet dan schaadt het niet’’
De uitleg die je gaf over NLP en de technieken was anders geformuleerd dan wat ik eerder had gehoord in de opleiding NLP die ik zelf volg. Juist daardoor heb ik een wat breder en dieper beeld van NLP gekregen. De techniek die jij emover noemt klonk mij in eerste instantie wat ongeloofwaardig in mijn oren.
Nu geloof ik dat je uit alles wat je leert van NLP je jouw stukje kunt creëren en of je dat nu emover noemt of abc maakt niet uit. Als dat wat je doet werkt en nog belangrijker als jij daar zelf in gelooft is de benaming die je eraan geeft geheel onbelangrijk.

Na uitleg van de technieken heb je ook enkele technieken op mij toegepast. Ik heb nog een aantal dagen nagedacht want ik had het gevoel iets te zijn kwijtgeraakt alleen wat? In de afgelopen weken heb ik niets gemist dus het zal wel ok zijn.  
Dag 1 hebben we afgesloten met een hypno-sessie. Ik had me voorgenomen om pas aan je vraag te voldoen als ik dat voelde. De suggestie die je wekte luidde ‘’als je voelt dat je handen omhoog willen gaan laat dat dan gebeuren’’ Ik wilde mijn handen eenmaal boven, nog hoger laten gaan! Jammer genoeg was het toen tijd om mijn handen weer te laten zakken.

Op dag 2 hebben we gesproken over werken met delen, heb je de swiss uitgelegd en deze techniek ook op mij toegepast. Heel apart en vooral heel snel. Daarna mochten we er zelf wat mee oefenen en als jij onvoldoende overtuigd was of het dan ook werkte legde je het nog een keer uit.
En toen kwam de tijdlijn. Eerder heb ik daar een nare ervaring aan overgehouden en ik voelde me  opgelucht toen ik eerst overgeslagen leek te worden. Gaandeweg het gesprek kwam het moment dat ik er toch mee aan de slag ging. Grappig …. Ik ga zeker de plinten schilderen.
Ook deze dag hebben we afgesloten met een hypno-sessie. Woorden eraan wijten voelt bijna ongepast: geweldig, wat een gevoel, ik ontplofte bijna en kon niet wachten tot 10. Bij de vierde tel was het gevoel al onhoudbaar!

Nu al merk ik dat ik rustiger ben en me meer zelfzeker voel. En in mijn hoofd lijkt een mist te zijn opgetrokken. Het hoeft allemaal niet zo zwaar te zijn.

Wat ik sterk aan je vind is dat de gesprekjes tussendoor en de oefeningen heel soepel in elkaar overlopen. En daar waar ik dacht dat je zomaar wat deed kon ik in het handboekje precies de dag nalezen. Ook de wijze waarop je inging op het ‘’werken met delen’’ en de souplesse waarmee je dit deed vind ik erg sterk. Je straalt kalmte en rust uit en de gekke bekken die je weet te trekken zijn een foto waard.

Een NLP-fan

 

Keer hier terug naar de reacties

  

 

Producten: