Angst voor slangen (Ophidiofobie)

De angst voor slangen komt vaak voor. Heel veel mensen zijn er bang voor. Het is een van de meest voorkomende angsten in Nederland en dat terwijl de kans dat u er een tegenkomt heel klein is.

Slangenangst leidt veelal tot vermijding van situaties. Het kan zijn dat u niet meer op vakantie durft, niet meer naar de dierentuin gaat, geen tv beelden of plaatjes meer kunt zien waarop slangen of zelfs wormen voorkomen. Ook het hebben van nare dromen over slangen en wormen kan het gevolg zijn van deze angst.

Over de kwestie of het aangeboren is woedt al decennia een wetenschappelijk debat, maar nu is in maart 2008 in het blad Psychological Sience voor het eerst vastgesteld dat kleine kinderen een duidelijke visuele gevoeligheid bezitten voor slangen – een belangrijke aanwijzing voor een aangeboren neiging. Het hielp ons vroeger om gevaar eerder te ontdekken en dat is dus ook bij spinnen, hoogten, stormen, etc. U weet dus nu dat het deels een aangeboren neiging is.

Maar is het dan wel makkelijk om er van af te raken?

Ja, dat is het. Bij een angst voor slangen of wormen is er sprake van een enkelvoudige fobie en die kan vaak snel verholpen worden. Het is vaak alleen al de gedachte aan slangen die de angst doet opkomen is het niet? Die gedachte kunnen we veranderen en ook de beelden in ons hoofd die we creëren zijn veranderbaar. Hoe weet u anders dat u bij een slang bang moet zijn.

Slangenfobiecoaching

Verreweg de beste oplossing is de groepscoaching. 2 dagen training is meer dan voldoende om de knop om te zetten. Ontspannend, humor en informeel. Dat is hoe klanten de groepscoaching ervaren.

 • Hoge slagingskans
 • Goede sfeer
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Persoonlijke coaching.
  U komt in 2 sessies voorgoed van uw angst voor slangen af. In 2 sessies van ruim 2 uur coach ik u naar een angstvrij leven.

  Exclusive coaching
  U wilt binnen 4 dagen aan de slag? Geen probleem. Edwin Selij maakt tijd voor u vrij in de avond en zelfs in het weekend.

   

  Stelt u zich eens voor dat u weer relaxed naar de dierentuin kunt of op reis kunt naar Afrika of Australie.

     Reacties:

  Meer reactie's...

  Producten: